Fjäråskupan Contur 120 cm

Frihängande kåpa från svenska Fjäråskupan i läcker design.
Max luftmängd 700 m3/h, 4 effektlägen.
LED-belysning (E:control) och fjärrkontroll ingår!
Höjden på kåpan måttanpassas för ditt behov!

Tillgänglighet: I lager

16 990,00 kr
Delbetala från 1 019,00 kr/månad

* Obligatoriska fält

16 990,00 kr

Mer information

Varumärke Fjäråskupan

Produktbeskrivning

Totalhöjd: Måttanpassas
Bredd: 120 cm
Material: Välj mellan vit, svart, rostfri eller alulook
Fjärrkontroll och 8 x 3 W LED-belysning (E:control) ingår


Levereras med svart eller vitt dekorglas (ange önskemål när du lägger order)
Mot tillägg kan fläktens mått optimeras till din takhöjd och eventuell taklutning i grader. För mer info om detta, tag kontakt med HALLBÄCKS.


För övriga lösningar: Centralventilation, alliance, extern motor, kontakta HALLBÄCKS för prisuppgift.


En Fjäråskupa levereras alltid komplett, färdig att installeras. Men eftersom flexibilitet och valmöjlighet är våra nyckelord, kan du välja mellan fem olika fläktlösningar till din kupa. På så sätt får du ett alternativ som är optimerat för just ditt boende. Oavsett vilket system du än väljer ingår alltid en touchkontrollpanel på fronten, halogenspotlights eller LED‑belysning med steglös dimmerfunktion och maskindiskbara fettfilter i metall.


STANDARDUTFÖRANDE Det vanligaste alternativet för vägg­hängda kupor är att ha en fläkt­motor inmonterad i kupan. Motorn är tysk­tillverkad av märket Ziehl-EBM. Tack vare smarta tekniska lösningar och funk­tioner är fläkten både tystgående och i princip helt vibrationsfri. Motorn har en kapacitet på 700 m3 luft per timme och regleras i fyra hastig­heter. Vid 500 m3/h är ljudnivån ca 53 db. Timerstyrd eftergång.


EXTERN FLÄKT Har du valt en frihängande fläktkupa eller har ditt kök en lång ventilationskanal med krökningar eller öppen planlösning? Då är det smartaste sättet att få en riktigt tyst och effektiv ventilation att placera fläktmotorn utanför köket, till exempel på taket eller vinden. Den externa fläkten betjänar bara köket och regleras i fyra hastigheter. Timerstyrd eftergång. På sida 28 hittar du de olika externa fläktar som du har att välja mellan.


CENTRALVENTILATION VILLA Detta är ett alternativ för dig som har en extern fläktmotor som även betjänar övriga våtutrymmen. Något som är mycket vanligt i villor och radhus från 70- och 80-talet. Vi har tagit fram en motor­driven spjällfunktion som mont­eras in i kupan. Den externa fläkten styrs från kupan och det finns en funktion som kan forcera ventilationen i badrum och tvättstuga. Du kan självklart ställa in köksventilationen i olika lägen. Fungerar även till värmeväxlarsystem, men om värmeväxlaren sitter bakom ett krydd­skåp bör du kontrollera att det finns tillräckligt med utrymme för kupans spjäll. Fråga oss om råd om du känner dig osäker.


KOLFILTER Kolfilter är ett alternativ för dig som inte har någon möjlighet att ansluta till en ventilationskanal. Kupan levereras med motor i standardutförande samt en kol­filtersats med tvättbara kolfilter och ut­blås­ventiler i skorstensröret. Motorn har timerstyrd eftergång.


INHOUSE är en ny, modern kolfilterlösning där oset från matlagningen renas genom tre separata filter, istället för att dras ut genom skorstenen. Att behålla den uppvärmda luften inomhus sparar massor av energi.


CENTRALVENTILATION LÄGENHET Bor du i lägenhet? Då är det möjligt att det finns en extern fläkt som betjänar flera lägenheter i fastigheten. I så fall är detta ett alternativ för dig. Lösningen består av en motordriven spjällfunktion som sitter inmonterad i kupan. Spjällfunktionen är timerstyrd.


OBS! Pga. att Fjäråskupans produkter handbyggs efter beställning ligger leveranstiden på ca 3-5 veckor.


www.fjaraskupan.se

Tagga produkten

Använd mellanslag för att åtskilja taggar.